Глава МЗС Єгипту вперше за дев’ять років приїде до Ізраїлю

Міністр закордонних справ Єгипту Самех Шукрі сьогодні вперше за майже дев’ять років здійснить візит до Ізраїлю для зустрічі з прем'єр-міністром країни Біньяміном Нетаньяху.

Про це повідомляє AFP з посиланням на єгипетське Міністерство закордонних справ. 

"Міністри мають намір провести "тривалі переговори", головною темою яких стане обговорення відновлення мирного процесу з палестинцями", - йдеться у повідомленні.

В заяві МЗС також зазначається, що міністри обговорять "закладення основи і особливості встановлення довіри між палестинцями та ізраїльтянами, щоб створити сприятливі умови для відновлення прямих переговорів між ними з метою досягнення всеосяжного і справедливого рішення".

У свою чергу прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху підтвердив візит на початку засідання уряду в неділю та зазначив, що остання така поїздка єгипетського міністра закордонних справ у Ізраїль була в 2007 році.

"Цей візит дуже важливий з кількох причин. Він відображає зміну у відносинах між Ізраїлем і Єгиптом, в тому числі важливий заклик президента Єгипту Абделя Фаттаха аль-Сісі для просування мирного процесу з палестинцями й арабськими країнами", - сказав Нетаньяху.