Ізраїль очолив правовий комітет Генасамблеї ООН

Ізраїль очолив правовий комітет Генасамблеї ООН

Укрінформ
Уперше з часу заснування Організації Об'єднаних Націй один з комітетів Генеральної Асамблеї (ГА) ООН очолив ізраїльський дипломат.

Про це повідомляє DW з посиланням на AFP.

Постійного представника Ізраїлю в ООН Дані Данона обрали на посаду голови Комітету з правових питань ввечері в понеділок, 13 червня, незважаючи на протести деяких арабських і мусульманських держав.

"У результаті голосування 109 з 193 голосів країн-членів ООН були віддані за Данона. Всіх інших голів комітетів було обрано одноголосно, уточнюється в повідомленні. Ізраїльська кандидатура була підтримана США і групою європейських країн.

Представники арабських країн, серед них постійний спостерігач Держави Палестина при ООН Ріяд Мансур і постійний представник Ємену в ООН Халед Альємані, висловлювалися різко проти висунення Данона, звинувачуючи Ізраїль в порушенні прав людини і загальноприйнятих норм світового права", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, Дані Данон, виступаючи після оголошення результатів голосування, заявив, що "дуже пишається" тим, що його країна очолила правовий комітет ГА. "Доводиться з жалем спостерігати, як деякі арабські країни робили спроби блокувати висування", - зазначив ізраїльський дипломат.

Комітет з правових питань ГА ООН, також іменований Шостим комітетом, розглядає питання міжнародного права, а його головне завдання - підготовка документів, що виносяться на голосування на сесіях ГА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-