Президент Американської торговельної палати назвав бар'єри для інвестицій в Україну

Американські інвестори зацікавлені вкладати свої кошти в агропромисловий комплекс та інформаційні технології в Україні.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу заявив президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

«Зараз найбільше зацікавлення, однозначно, - це агропромисловий комплекс та інформаційні технології. Зараз сюди входить найбільше інвестицій», - сказав він.

За словами Гундера, буквально на початку цього місяця компанія «Каргіл» інвестувала в порт «Южний» 100 млн доларів. 

«У липні минулого року в Вашингтоні був бізнес-форум «США - Україна», тоді держсекретар по торгівлі пані Пріцкер заохочувала діалог американських компаній, аби вони дивилися на можливості в Україні. І зараз бачимо, що вже є конкретні результати»,- підкреслив він.

При цьому президент торговельної палати наголосив, що не вважає політичну чи економічну кризу перепоною для американських інвестицій, оскільки основним бар'єром є все ж таки корупція.

«Корупція на першому місці, верховенство права - на другому місці, бюрократія - на третьому місці. Оце три основні бар'єри, які реально сьогодні заважають новим інвестиціям в Україні»,- наголосив Гундер.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко розпочав сьогодні офіційний візит до США, під час якого візьме участь в ядерному саміті, а також проведе зустрічі з віце-президентом США Джо Байденом, прем'єром Нідерландів Марком Рютте, Генсеком ООН Пан Гі Муном, Президентом Польщі Анджеєм Дудою та іншими.