Путін прирівняв автопробіги до мітингів

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок і агітаційних кубів - до пікетування. 

Про це повідомляє "Медуза".

"За неодноразове порушення закону про мітинги передбачено кримінальне покарання - до п'яти років позбавлення волі. Наприкінці лютого 2016 року законопроект було схвалено Держдумою в другому і третьому читаннях", - йдеться в повідомленні.

Документ, що вносить зміни в статті 2 і 7 Федерального закону "Про збори, мітинги, демонстрації, ходу і пікетування", розміщений на офіційному порталі правової інформації.

Президент РФ також підписав закон, що дозволяє брати участь в агітаційних кампаніях тільки зареєстрованим кандидатам, і затвердив зміни в окремі статті законів про вибори і референдуми, які у тому числі стосуються роботи спостерігачів.

Законопроект, що прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування, був підготовлений МВС РФ влітку 2015 року. У разі ухвалення законопроекту, проведення таких акцій без санкції влади загрожуватиме громадянам штрафом до 300 тисяч рублів.

Карикатура Сергій Йолкін