В Європі задумалися про "негайне реагування" на мігрантів

Політична група Альянсу лібералів та демократів за Європу пропонує вжити додаткових надзвичайних заходів в Євросоюзі з реагування на загрози, які несе масовий наплив біженців.

Про це заявив у п’ятницю лідер європейських лібералів Гі Верховстадт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до статті 78 Угоди про ЄС, постала нагальна необхідність створити європейські сили швидкого надзвичайного реагування на кризу біженців», - зазначив Верховстадт.

На його переконання, лише негайні – до другої половини лютого – надзвичайні заходи із протидії кризі біженців дозволить зберегти Шенгенську зону.

Пріоритетом цих європейських сил швидкого надзвичайного реагування має стати охорона зовнішніх кордонів ЄС, передусім між Грецією та Туреччиною. Також в обов’язки сил мають входити реєстрація біженців, їхнє фотографування та дактилоскопія.

З-поміж інших заходів європейські ліберали пропонують створення Європейської служби прикордонної і берегової охорони із бюджетом у 600 млн євро, ефективне використання 3 млрд євро на допомогу Туреччині, де зосереджено кілька мільйонів біженців, та удосконалення політики ЄС щодо економічних мігрантів.