Біженці загнали ЄС у глухий кут - дипломат

Біженці загнали ЄС у глухий кут - дипломат

Укрінформ
Країни-члени Євросоюзу мають розбіжності щодо підходів, принципів та квот із розселення та прийняття біженців.

Про це власному кореспондентові Укрінформу розповів високопоставлений дипломат ЄС напередодні засідання Ради із внутрішніх справ та юстиції.

«Останні дискусії показали, що ми поки що у глухому куті. Не всі країни-члени приймають запропонований Єврокомісією план заходів із реагування на кризу біженців», - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що проти визначених підходів та квот на розселення біженців виступають Чехія, Словаччина, Румунія та частково Угорщина. Латвія станом на кінець минулого тижня ще також не визначилася зі своєї позицією.

«Водночас усі переконані, що Шенгенська зона для вільного переміщення осіб має бути збережена. Також в ЄС набуває популярності і підтримки ідея щодо створення спільної прикордонної служби для захисту зовнішніх кордонів», - розповів дипломат.

Читайте також: Канада спростить прийом біженців

У вівторок міністри внутрішніх справ та юстиції країн-членів зберуться у Брюсселі на надзвичайне засідання, щоб обговорити пропозиції Єврокомісії відносно механізму надзвичайного реагування на кризу, спричинену масовим напливом біженців. Йдеться про розселення з Греції, Італії та Угорщини 160 тис. мігрантів та біженців. Відносно 40 тис. із цієї кількості рішення вже було ухвалене. Відповідно, як пропонує Єврокомісія, решта 120 тис. розселятимуть поміж інших країн-членів за такою схемою: 15,6 тис. - з Італії, 50,4 тис. - з Греції та 54 тис. - з Угорщини.

На кожну особу, яку прийматимуть країни-члени, із бюджету ЄС буде виділено 6 тис. євро.

Також у середу, 23 вересня, на терміновий саміт з питання кризи біженців зберуться глави держав та урядів країн-членів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-