Демократи в Конгресі США не підтримають відставки Джонсона - конгресмен Московіц

Демократи в Палаті представників США не дозволять ультраправим республіканцям усунути Майка Джонсона з посади спікера.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю MSNBC заявив у неділю конгресмен-демократ Джаред Московіц.

За його словами, демократи не підтримають спроби відставки республіканця Джонсона, якщо ультраправа депутатка Марджорі Тейлор Ґрін винесе це питання на голосування.

«Очевидно, ми почекаємо, поки наш лідер Джеффріс (лідер демократичної меншості в Палаті представників Ґакім Джеффріс, - ред.) знайде рішення», - сказав Московіц. За його словами демократи не дозволять «людині, яка буквально дозволила б спалити світ своєю ізоляціоністською зовнішньою політикою і яка говорила про вихід штатів зі складу США», усувати спікера й, користуючись такою можливістю, виголошувати свої промови.

Читайте також: Зеленський - про допомогу США: Американці бачать кожен свій долар, який заходить в Україну

«Я не дозволю їй це зробити, - долав він. - Ми не дозволимо їй прибрати спікера».

Як повідомлялося, у середу президент Джо Байден підписав пакет зовнішнього фінансування на суму 95 млрд доларів, який передбачає $61 млрд для України, $15 млрд - Ізраїлю, $9 млрд - на гуманітарну допомогу для Гази та інших постраждалих від війни районів і $8 млрд на стримування китайської агресії в Індо-Тихоокеанському регіоні. Джонсон просунув закон у Палаті представників, незважаючи на погрози Ґрін ініціювати його відставку.