Держдеп: Росія попередньо узгодила свій ракетний удар у Сирії

Державний департамент США офіційно підтвердив, що російська сторона попередила міжнародну коаліцію про нанесення удару крилатими ракетами по об'єктах у Сирії минулої ночі.

З відповідною заявою виступив у вівторок речник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали повідомлення (з російського боку – ред.) про це перед тим, як був здійснений удар", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він уточнив, що це "було зроблено у відповідності до протоколу безпеки, узгодженого з Росією в жовтні". За його словами, попередження про подібні удари є частиною процесу деконфліктизації, спрямованого на уникнення непорозумінь та захисту персоналу, який бере участь в повітряних операціях.

"Коаліція була попереджена щодо намірів Росії застосувати крилаті ракети, так само як і координати пуску, отже ми могли стежити за ракетами щоб забезпечити безпечний поділ повітряного простору", - зауважив Тонер.

Представник держдепу також прокоментував заяву російської сторони про подальше застосування дальньої авіації для нанесення авіаударів по цілях у Сирії.

Так, за словами Тонера, Сполучені Штати хотіли би бачити, що ці удари будуть спрямовані проти ІДІЛ та при їх здійсненні враховувалась потреба зменшення втрат серед цивільного населення.