Активіст пройшов 374 кілометри від Вроцлава до Варшави - збирав мільйон на розмінування

Український активіст Володимир Нетребенко за шість днів пройшов 374 кілометри від Вроцлава до Варшави і на фініші розгорнув найбільший у світі польсько-український прапор, аби подякувати польському народові за підтримку України.

Про це він повідомив на пресконференції в Укрінформі.

"З'явилась у мене така ідея, що я можу пройти пішки з якогось міста до іншого і привернути до себе увагу, закутавши себе в українсько-польський прапор, висловивши польському народові подяку за те, що вони допомогли українцям так масштабно і стали дійсно для нас не просто друзями, а й братами, справжньою сім'єю. Тому ця ідея наштовхнула мене на якісь нові звершення", - розповів Нетребенко.

Він зазначив, що метою акції також було зібрати 1 млн грн для розмінування території України.

Активіст розповів, що за шість днів пройшов 374 км від Вроцлава до Варшави, а на фініші розгорнув найбільший у світі польсько-український прапор (20х10 метрів), який підписали понад 3000 українців та поляків.

Читайте також: Україна отримала 21 евакуаційний позашляховик для медиків

"Багато європейців, поляків, українців фотографували мене, фотографувались зі мною, сигналили з автівок. Я вважаю, що таким чином фотографували Україну, а не мене. І я, йшовши з цим прапором, хотів показати дух та силу українського народу", - сказав Нетребенко.

Прапор виставлять на благодійний аукціон, а отримані кошти передадуть 118-ій окремій бригаді у місті Черкаси на купівлю сучасних наборів для розмінування.

Як повідомлялося, на визволених територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей рятувальники вже знищили понад 40 тисяч вибухонебезпечних предметів.