Уряд Франції передав допомогу для українських рятувальників

Фото, відео

Уряд Франції передав Міністерству внутрішніх справ України партію допомоги для рятувальників, зокрема пожежні машини, легкові спеціалізовані автомобілі та санітарний.

Про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян, передає Укрінформ.

«Сьогодні отримали від уряду Франції вже четвертий з початку повномасштабного вторгнення (рф – ред.) транш, що значно підсилить спроможності підрозділів ДСНС України. Дарчий лист вручив Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен», - написала вона.

За словами заступниці міністра, 7 пожежних машин, санітарний і 6 легкових спеціалізованих автомобілів, пересувний медпункт із радіологічним обладнанням, 7 причепів з човнами та понад 70 тонн пожежного, аварійно-рятувального і медичного обладнання загальною вартістю майже 3 млн євро буде направлено у найгарячіші точки України.

«Загалом від початку війни від дружньої Франції українські рятувальники отримали вже 76 одиниць пожежно-рятувальних та медичних авто і тони спорядження на суму понад 8,5 млн євро», - зазначила Акопян.

Читайте також: Уряд Франції передав МВС України шість пожежних автомобілів і сім «швидких»

Від МВС України, міністра Дениса Монастирського і всього уряду вона подякувала Франції за непохитну підтримку в цей надскладний для України час.

Як повідомлялося, Київ отримав від німецьких та українських благодійників спецтехніку - пожежний автомобіліь та два реанімобілі.