У Запоріжжі провели благодійний аукціон на підтримку захисників Азовсталі

Фото

У Запоріжжі Асоціація захисників родин «Азовсталі» провела благодійний мистецький захід - виставку-продаж мистецьких робіт - на підтримку героїв.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша мета - підтримати інформаційний шум довкола героїв Азовсталі і самої війни. Якщо ми зтишимо свої голоси, то і про війну забудуть наші закордонні партнери, і українці трішки розслабляться. Цей захід не розважальний. Наша мета - зібрати кошти на реабілітацію військовополонених, адже багато з них без кінцівок і потребують лікування та реабілітації", - сказала організаторка заходу Ярина Геращенко.

До виставки-продажу готувались близько місяця. Роботи надсилали майстри та майстрині з усієї України та закордону. Загалом було представлено близько 500 робіт.

Читайте також: Червоний Хрест під час евакуації з «Азовсталі» зібрав дані близько 1800 захисників

"Ми отримали 250 заявок від митців, але ж автори надсилали не по одній роботі. Ми, навіть, не думали, що буде такий захід", - додала одна з організаторок Наталія Соловйова.

100% прибутку від проданих робіт на аукціоні та під час виставки будуть передані у фонди Асоціації захисників родин "Азовсталі" та Патронатної служби "Янголи Азову".

Благодійний мистецький захід супроводжувався виступами запорізьких гуртів "Banderstadt", "Хорта" та Sabina Safarli. Спеціальний гість та хедлайнер благочинної події – заслужений артист України, запоріжець Арсен Мірзоян.

У Запоріжжі провели благодійний аукціон на підтримку захисників Азовсталі / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінфформ

Співак зазначив, що вже проводив подібні заходи в інших містах України.

"Запоріжжя моє рідне місто, і тому я за нього переживаю. Такими заходами ми маємо нагадувати, що хлопці в полоні. Це дуже серйозне питання, а інформації дуже мало. Всі мають називати речі своїми іменами, а не вигадувати якісь міфи", - сказав Мірзоян.

Артпроєкт реалізований спільними зусиллями активістів Асоціації захисників родин "Азовсталі" міста Запоріжжя, волонтерськими організаціями та добровольцями, які боронять державу на запорізькому напрямку.