Із Закарпаття до Польщі відправили групу переселенців на довготривале проживання

Із Закарпаття відправили на довготривале проживання до Польщі 40 вимушених переселенців з Донеччини, Луганщини, Херсонщини та інших регіонів, де тривають бойові дії.

Про це повідомив у Телеграмі Закарпатської ОВА Петро Добромільський, передає Укрінформ.

Зазначається, що реалізувати проживання групи українців у передмісті Варшави вдалося у межах співпраці з агентством ADRA в Україні та Польщі.

«Завдяки ефективній комунікації з партерами маємо конкретні результати: група ВПО особливо вразливих категорій буде забезпечена комфортним житлом у передмістях Варшави, харчуванням, консультаціями з оформлення необхідних документів. Важливо, що з людьми працюватимуть і психологи, котрі підтримають їх у процесі адаптації», – наголосив Добромільський.

За його словами, також за потреби вимушено переміщеним особам допомагатимуть із вивченням мови та працевлаштуванням.

Надалі такі заходи ОВА спільно з АDRA планують організовувати щотижня, щоб якомога більше людей змогли знайти прихисток, додав керівник області.

Як повідомлялось, ADRA Ukraine є частиною всесвітньої мережі Адвентистського агентства допомоги та розвитку (ADRA), яке здійснює свою діяльність у понад 130 країнах світу. ADRA International заснована в 1956 році як один з підрозділів Церкви адвентистів сьомого дня (АСД) і має консультативний статус при Економічній і соціальній раді ООН.

Читайте також: На Буковині почали будувати модульне містечко для переселенців

Головне завдання ADRA — підтримувати нужденних людей та найвразливіші верстви населення, покращуючи їхні життя, робити їх активнішими та успішнішими в подоланні складних життєвих ситуацій.

На Закарпатті офіційно зареєстровано понад 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб.