За кордоном проходять лікування та реабілітацію 43 нацгвардійці

За кордоном проходять лікування та реабілітацію 43 військовослужбовці Нацгвардії України (НГУ).

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив начальник оперативного управління Головного управління НГУ Олексій Надточий.

«Маючи домовленості із країнами, з якими ми співпрацюємо тривалий час, вдається забезпечувати лікування і реабілітацію за кордоном наших бійців. Наразі за кордоном проходять лікування і реабілітацію 43 військовослужбовці НГУ. Ведеться робота та тривають домовленості щодо можливості продовження лікування у подальшому», - сказав Надточий.

Надточий висловив вдячність тим країнам, організаціям і волонтерам, які допомагають українським військовослужбовцям ставати до строю.

Читайте також: Реабілітаційний центр «Вайварі» прийме українських поранених вже у липні - перша леді Латвії

За словами посадовця, група розмінування НГУ продовжує обстеження територій громад, які найбільше потерпають від ворожого вогню. Серед них – Криворізький район, зокрема Зеленодольська і Апостолівська громади, що на Дніпропетровщині, населені пункти Бериславського району Херсонської області. Окрім того, водолазні групи НГУ продовжують розмінування водойм Київщини.

Надточий додав, що раніше під час проведення антитерористичних заходів спільно з СБУ, Нацполіцією, ДСНС на Чернігівщині нацгвардійці виявили 1 автомат, 5 пострілів до ПЗРК, 2 снаряди 125 мм.

Читайте також: У Києві створять реабілітаційний центр для військових і цивільних

Також військові НГУ виявили та затримали особу, яка здійснювала фотозйомку об’єктів стратегічного значення. Затриманим виявився уродженець Камчатської області, який має громадянство України. У його мобільному телефоні були фото важливих державних об’єктів, номери телефонів, що належать до регіонів і операторів мобільного зв’язку рф. Чоловіка передали співробітникам СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, нацгвардійці від початку війни затримали на блокпостах понад 3,8 тисячі правопорушників.