Естонська делегація відвідала місця воєнних злочинів росіян на Київщині та Чернігівщині

Фото

Делегація Сил оборони Естонської Республіки на чолі з командувачем генерал-лейтенантом Мартіном Геремом у межах офіційного візиту в Україну відвідала місця скоєння російськими військами воєнних злочинів у Київській та Чернігівській областях.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Під час зустрічі з делегацією головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний зауважив, що приїзд Герема у цей складний для України час є свідченням системної підтримки і солідарності у війні проти російської федерації.

"Я ціную залученість і допомогу Естонії, дієву підтримку військових, високий рівень нашого військового співробітництва, а також гостинність, з якою естонці прийняли біженців з України", – наголосив він.

Делегація Сил оборони Естонії була ознайомлена з безпековою ситуацією в Україні, складом, чисельністю угруповань російських збройних сил як на тимчасово захоплених територіях, так і на території рф уздовж державного кордону України і території суміжних держав, а також із характером дій і напрямків зосередження противника, його втрат в особовому складі і техніці, виявлених фактах порушення правил ведення війни та злочинів проти людяності.

Читайте також: Нова коаліція в Естонії обіцяє Україні всебічну підтримку

Обговорена також оцінка імовірного характеру дій противника у подальшому, безпекова ситуація на українсько-білоруському кордоні, тенденції розвитку воєнно-стратегічної обстановки у Східній Європі та Чорноморсько-Азовському регіоні.

Делегація відвідала міста-герої Гостомель, Бородянку і територію запеклих боїв біля Мощуна Київської області.

Читайте також: На Львівщині чехи облаштують тренувальну базу для військових

Спільно з офіцерами оперативного командування "Північ" військові Естонії побували також у місцях скоєння воєнних злочинів російською федерацією у Чернігівській області, зокрема побачили зруйнований стадіон, бібліотеку, мікрорайон Бобровиця тощо. Вони ознайомилися з безпековою ситуацією у регіоні та з організацією протидії збройній агресії росії підрозділами ЗСУ.

Командувач Сил оборони Естонії наголосив, що приклад боротьби України у війні з росією є неоціненним досвідом для країн НАТО, а Естонія – одна з держав, яка повсякчас підтримувала Україну та її військо, зокрема допомагала з професійною підготовкою особового складу.

У Генштабі ЗСУ висловили Естонії вдячність за підтримку і допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними першого заступника Голови Верховної Ради Олександра Корнієнка, станом на червень у межах військового співробітництва Естонія надала Україні допомоги на близько 240 млн євро, що становить значну частину естонського оборонного бюджету.