«Дякую тату за перемогу!»: у Варшаві відбулась акція подяки батькам за захист Батьківщини

Фото, відео

У Варшаві під посольством України в Польщі відбулася акція подяки українським батькам під гаслом “Дякую тату за перемогу!”.

Учасники акції у День батька в Україні засвідчили повагу і любов до усіх татів, які зараз боронять Україну від російських загарбників, передає Укрінформ.

Лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко зазначила, що цьогорічне свято Дня батька в Україні відрізняється від попередніх, оскільки сьогодні сотні тисяч українських батьків воюють за Україну і, відповідно, сотні тисяч дітей не можуть їх обійняти, привітати з цим святом. За її словами, зараз розкішшю для багатьох є просто поговорити з батьком телефоном. Однак, є і батьки, які зникли безвісти, які перебувають у полоні чи, на жаль, загинули.

Читайте також: Польща передала Україні самохідні гаубиці «Krab»

“Тому, це свято переповнене біллю, але і вірою. Ми прийшли сюди, щоби подякувати всім українським татам, які сьогодні виборюють для нас Україну, що ми можемо спокійно жити, спокійно ходити вулицями і за те, що в нас ще є Україна”, - наголосила Панченко.

Вона підкреслила, що всі українські тати, хто загинув, перебуває у полоні чи служить в ЗСУ ніколи не буде забутий.

Радник-посланник України в Польщі Олег Куць підкреслив, що багато діток не можуть обійняти своїх батьків, оскільки батьки на передовій боронять те, що зараз для всіх українців найважливіше – Батьківщину.

У Варшаві дякували батькам за захист Батьківщини / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Читайте також: Польський генерал сказав, за яких умов рф може напасти на Польщу та країни Балтії

Він подякував польській владі та пересічним полякам за те, що українські діти зараз перебувають у безпеці в Польщі. Відтак, батьки можуть зосередитися на тому, щоб якомога швидше перемогти ворога.

Своєю чергою віцемаршалок Сейму Малгожата Госєвська підкреслила, що ця війна не лише України, але і Польщі.

“Ми знаємо, що ви боретеся також і за нас, і що українські батьки захищають Європу від більшовизму з Кремля”,- наголосила Госєвська.

Вона зазначила, що війна є спільною, спільною також буде перемога.

“Я знаю, що так буде. Ми не знаємо ще точно коли, але так буде. Своїм героїзмом і відданістю ви викликаєте захоплення в усьому світі”, - підкреслила віцемаршалок Сейму РП.

Читайте також: Польща створить дві нові дивізії на сході країни

Вона наголосила, що не може бути миру в Україну за будь-яку ціну.

“Честь є важливішою. Якщо ми зараз не переможемо путіна, то в найближчі роки чекатимемо, коли він знову нападе”,- підкреслила Госєвська.

Дівчина Катерина з Маріуполя, батько якої - захисник Азовсталі - перебуває в російському полоні, підкреслила, що вона пишається своїм батьком, завдяки якому і його побратимам вона жива. Вона закликала, не забувати про полонених українських військовослужбовців, і робити все можливе, щоб якомога швидше звільнити їх з полону.

Читайте також: Командири «Азова» переведені до Москви в СІЗО «Лефортово» – росЗМІ

Під час заходу відбулася прем'єра пісні "W imię Ojca" (В ім’я отця - укр.) польського гурту Taraka, яку спільно із солістом гурту виконали українська співачка Марта Мальська та дівчинка Амелія Анісович.

Захід завершився виконанням українського та польського гімнів.