Ейфелеву вежу на знак підтримки України підсвітили синім і жовтим кольорами

На знак солідарності з Україною та українським народом Ейфелеву вежу в Парижі вчора ввечері підсвітили кольорами Державного прапора України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку Головування Франції в Раді ЄС у Твітері.

«З нагоди головування Франції в Раді Європейського Союзу в День Європи та на знак солідарності з Україною та Українським народом,

Ейфелеву вежу цього вечора буде підсвічений кольорами Державного прапора України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, вчора Перед Бранденбурзькими воротами в Берліні президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц заявили про свою цілковиту підтримку України.

Читайте також: Макрон і Шольц заявили про цілковиту підтримку України

Також Макрон як глава держави, що нині головує в ЄС, виступаючи на закритті Конференції про майбутнє Європи в Європейському парламенті у Страсбурзі, заявив, що Україна вже є членом європейської сім’ї та запропонував створити “європейську політичну спільноту”, щоб країни, які не є формальними членами ЄС, могли долучитися до нового простору в Європі.

Як повідомлялося, 18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Президент Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.