Новий запит щодо підтримки України надійде до Конгресу найближчими днями - Блінкен

Адміністрація Байдена представить новий запит щодо фінансування подальшої підтримки України найближчими днями, і він включатиме ресурси для посилення продовольчої безпеки.

Про це заявив під час слухань в Палаті представників США держсекретар Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно (запиту – ред.) з додатковим фінансуванням - він має надійти впродовж наступних кількох днів. І це включатиме дуже змістовний пакет для України, для наших партнерів і союзників, а також для нашої можливості працювати в Україні», - зазначив глава Держдепартаменту.

Блінкен уточнив, що за його очікуваннями, запит передбачатиме також ресурси, необхідні для забезпечення продовольчої безпеки на тлі блокування постачань зернових з України через розв’язану росією війною.

Читайте також: Блінкен – про війну: росія зазнає невдачі, а Україна досягає успіху

Як повідомляв Укрінформ, у березні США виділили з бюджету $13,6 млрд для екстреного реагування на агресію рф проти України.

Більша частина фінансування з цього пакету витрачена на оборонну та іншу підтримку України. Для продовження цього процесу Сполучені Штати мають ухвалити рішення щодо виділення додаткових коштів.