Війна в Україні: у Відні «бомбардували» яйцями під офісами канцлера і президента

Фото, відео

Українці Відня провели перформанс біля канцелярії канцлера та офісу президента Австрії, "розбомбивши" яйцями з фарбою імпровізовану стіну в нагадування про російські бомби в Україні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Сьогоднішньою акцією ми хотіли нагадати, що в Україні вже 62 дні йде війна. До нас звернулася художниця Христина Хміль, яка запропонувала дуже влучне порівняння, запропонувавши українцям випустити свої емоції за допомогою фарбованих яєць і водночас показати, що вже 62 дні на територію України падають бомби", - заявив організатор акції Андрій Каріоті.

Антивоєнний перформанс у Відні/Фото: Василь Короткий, Укрінформ

У ході заходу було встановлено стіну з картону, а на її тлі – великий квадрат з паперу. Наповненими фарбою яйцями українці жбурляли у квадрат, що нагадувало про бомби, які росіяни вже 62 дні кидають в українські міста і села.

Читайте також: Акція «Фірташа за ґрати» відбулася біля його будинку у Відні

"Цією акцією ми також хотіли показати, що Україна зараз захищає територію Європи та Австрії від того, щоб бомби падали тут. І ось ми бачимо, що єдині бомби, які падають в Австрії – це "бомби" кольорових яєць", - зазначив український активіст.

За результатами перформансу також вийшла імпровізована картина, яка, за словами організаторів, піде в аукціонний дім "Доротеум" і кошти від її продажу будуть направлені на допомогу Україні.

Крім того, у вівторок українці провели пікет під будівлею МЗС Австрії, висловивши свою рішучу незгоду з висловлюванням глави відомства Александера Шалленберга, який раніше поставив під сумнів необхідність надання Україні повноцінного членства в ЄС.

Читайте також: У Відні паркан навпроти посольства росії пофарбували у синьо-жовті кольори

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Збройні сили України, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять спротив російським загарбникам.