У Дніпрі зустріли поїзд єднання, який їде із заходу на схід України

Фото

На центральному залізничному вокзалі в Дніпрі вранці 17 лютого урочисто зустрічали Поїзд єднання, який їде із заходу на схід України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Потяг вирушив о 12:40 16 лютого із Рахова Закарпатської області й, як планується, о 17.26 17 лютого прибуде до Маріуполя Донецької області. 12 областями України потяг провезе символічний синьо-жовтий прапор.

У Дніпрі зустріли поїзд єднання / Фото: Микола М’якшиков, Укрінформ

Як розповів Укрінформу провідник потягу Олександр Черемісін, на своєму шляху поїзд зробить 13 зупинок, 14-ою буде кінцева – у Маріуполі. На кожній із них стяг зустрічають урочистостями, на синьо-жовтому полотні роблять написи з гаслами єдності.

Читайте також: Поїзд єднання завершив маршрут Західною Україною

«Нас скрізь зустрічають урочисто. В Ясені, у Яремчі – дуже красиво. В Івано-Франківську – з військовим оркестром… Це свідчить про нашу єдність, що ми всі – і західна Україна, і східна Україна – єдині, всі – українці», – сказав Черемісін.

У Дніпрі Потяг єднання зустрічали представники влади та громадськості. У руках вони тримали синьо-жовті прапори. Артисти Дніпропетровського музично-драматичного театру імені Шевченка прийшли в народних строях.

«Ми зустрічали й президентів, й інших офіційних осіб і на вокзалах, і в аеропорту, але сьогоднішня урочистість – особлива. З огляду на ситуацію в країні дуже важливо, щоб ми трималися одне одного, щоб нас не ламали по одному, як соломинки, ми – єдиний сніп», – сказала в коментарі Укрінформу керівниця трупи театру Оксана Бужинська.

На вокзалі в Дніпрі свої написи на прапорі залишило кілька дніпрян, зокрема, голова обласної ради Микола Лукашук.

17 лютого Поїзд єднання зробить зупинки також у Запоріжжі, Комиш-Зорі та Волновасі.

Як повідомляв Укрінформ, указом Президента України Володимира Зеленського 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання.