Поїзд єднання завершив маршрут Західною Україною, завтра його зустрінуть у Дніпрі

Поїзд єднання завершив маршрут Західною Україною, завтра його зустрінуть у Дніпрі

Фото
Укрінформ
Поїзд єднання завершив свій маршрут Західною Україною, сьогодні його остання зупинка була у Львові. Вже 17 лютого потяг зустрічатимуть у центральній частині нашої країни – місті Дніпрі.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві інфраструктури.

У місті Лева символічний поїзд, який запустила Укрзалізниця, зустрічали голова Львівської ОДА Максим Козицький, голова Львівської райдержадміністрації Христина Замула, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, пресаташе посольства США Даніел Лангенкамп, а також залізничники.

Поїзд єднання завершив маршрут Західною Україною

Поїзд єднання, який вирушив сьогодні з Рахова, долає найдовший пасажирський залізничний маршрут у нашій державі - 1806 км. Він проходить через 12 областей і зупиняється в семи з них.

Маршрут поєднує три західні регіони: Закарпаття, Івано-Франківщину та Львівщину. На Лівобережній Україні сполучає сусідні Дніпропетровську, Запорізьку та Донецьку області. При цьому найдовший маршрут оминає столицю, але з’єднує два великі міста на сході й заході України - Львів та Дніпро.

Читайте також: На Закарпатті до Дня єднання Прапор України підняли разом із лікарями та вчителями

Це зручний спосіб для мешканців східної частини країни дістатися до мальовничих туристичних місць західної України, зазначили у Мінінфраструктури.

До кінця лютого вже розкуплено більше 80% квитків в обох напрямках. До Маріуполя Поїзд єднання прибуде 17 лютого о 17:26.

Як повідомляв Укрінформ, Указом Президента України Володимира Зеленського 16 лютого 2022 року оголошено Днем єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-