Єдність в ім'я любові до Батьківщини є виявом справжнього патріотизму - глава УГКЦ

Українці єднаються в ім'я любові до своєї Батьківщини, і це є виявом справжнього патріотизму.

Про це сказав глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук під час телемарафону з нагоди Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми відкрили для себе єднання, як цінність. Більше того, як базову цінність, на якій можна і потрібно, як на наріжному камені нашого спільного дому, будувати нашу державу, наше майбутнє... Ми в цей день всенародної єдності відчуваємо, що ми єднаємось в ім'я любові до своєї Батьківщини. І любов це є та сила, яка дає надприродню єдність. Єдність, яка часом може бути сильнішою за якесь поодиноке людське зусилля. Єдність в ім'я любові до своєї Батьківщини є виявом справжнього патріотизму. Коли ми любимо її не лише гарними гаслами, не лише словами чи мріями, а конкретними щоденними вчинками", - сказав Шевчук.

Він зазначив, що справжній патріотизм завжди пов'язаний з відповідальністю, бо відповідальність - риса вільної людини. А єдність допомагає гуртуватися в ім'я спільного блага українського народу.

Читайте також: Єдність дає можливість зберігати особисту свободу - Епіфаній

"Якщо потрібно, то цим спільним благом, буде спільний захист нашої Батьківщини... Оборонятися - наше природне право і святий обов'язок кожного громадянина України. Тому в цей день ми думаємо про наше військо, наших воїнів", - додав глава УГКЦ.

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого у Києві в Софійському соборі провели молебень за єднання.

Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.