У Радбезі кажуть, що спеціально вдарили по РФ несподіваними санкціями

Санкції України проти низки російських компаній були несподівані, щоб не дати їм можливості мімікрувати та уникнути санкцій, чи зменшити їх вплив.

Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО Валентин Петров під час “круглого столу” у Києві на тему “Нові санкції щодо країни-агресора: що далі?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Звичайно, можливо є певні комунікативні недопрацювання держави, з одного  боку. З іншого боку  - якби інформація про санкції, що готуються, була офіційно озвучена державними органами, то було б більше часу підготуватися та мімікрувати для тих компаній, проти яких готувалися санкції”, - сказав він.

Представник РНБО наголосив, що при введенні санкцій все-таки має бути елемент несподіванки для того, “щоб не вивести активи, не внести зміни у господарську діяльність”.

“Якби ми сказали зарання про санкції, то це б дозволило уникнути їх тим, проти кого вони  вводяться”, - заявив Петров.

Водночас, він вказав на те, що низка російських компаній, проти яких вводилися санкції, передбачали такий розвиток подій. Зокрема, це стосується компанії “1С”, яка проводила “активну агресивну рекламу” на вулицях Києва, позиціонуючи себе як українська компанія, додав керівник служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО.