УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (29 березня - 4 квітня 2024 року)

У період з 29 березня по 4 квітня популярними серед читачів були ексклюзивне інтерв’ю Головнокомандувача ЗСУ Сирського, аналітика про логістичний коридор “Північ-Південь” та матеріал про відкриття Реєстру збитків від агресії росії.

Фото: Олексій Бобовніков

Олександр Сирський дав Укрінформу своє перше інтерв’ю від часу призначення на посаду Головнокомандувача ЗСУ. Публікацію цитували вітчизняні та провідні зарубіжні інформагенції та ЗМІ. Інтерв’ю отримало надвисокі показники щодо охоплення та 400 посилань. У матеріалі Головнокомандувач ЗСУ розповів про те, чи є у Збройних сил ресурси та можливості, щоб зупинити таке просування ворога, про імовірні зміни на полі бою та мобілізацію в Україні.

Укрінформ висвітлював Міжнародну конференцію в Гаазі. Там 2 квітня відбулася міжнародна конференція “Відновлення справедливості для України”. Учасники обговорювали підсумки документування та розслідування злочинів, вчинених Росією на території України, а також подальші кроки зі створення спеціального трибуналу стосовно злочину російської агресії та відшкодування завданих нею збитків. На конференції оголосили і про початок приймання із 2 квітня заяв до Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України. За першу годину функціонування Міжнародного Реєстру збитків від агресії російської федерації заяви на компенсацію подали 18 українців.

Фото: Денис Шмигаль

Українсько-польські відносини залишаються серед “гарячих” тем медіа. Про міжурядові консультації за участі українських та польських топпосадовців на чолі з Прем’єр-міністрами Денисом Шмигалем і Дональдом Туском у Варшаві наприкінці березня - в ексклюзивному репортажі на сайті Укрінформу. Міжурядові переговори наблизили до розв’язання аграрної проблеми та підтвердили єдність у протидії агресору. Журналісти зазначають, що є всі підстави назвати перемовини результативними, а їхніпозитивні результати яких мають стати відчутними у найближчому майбутньому.

Укрінформ продовжує розповідати про переселенців і ветеранів, які під час війни відкрили власну справу та продовжують допомагати фронту. Івано-Франківська область опинилась у трійці лідерів за результатами реалізації урядової програми «Власна справа». Найпопулярнішим у програмі став мікрогрант «єРобота». Журналісти з’ясовували, як працює цей грант, наскільки складно відкрити бізнес під час війни і хто сьогодні підтримує фронт і економіку країни. 

Укрінформ продовжив висвітлювати тему відбудови країни. Понад 3 тисячі освітніх будівель в Україні наразі серйозно пошкоджені або зруйновані вщент внаслідок злочинної агресії РФ. У матеріалі “Відновлення України: “Ми і в Авдіївці відбудуємо школу!”  журналісти розповіли про архітектурний конкурс “Школа майбутнього для України”, який відбувається за ініціативи уряду Литви в партнерстві з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України за сприяння Міністерства освіти і науки. Укрінформ поспілкувався про хід реалізації проєкту з організаторами й архітекторами-експертами. 

Укрінформ продовжував висвітлювати тему екоциду через  війну в Україні. Про те, як впливають воєнні дії та окупація на природу йшлося на Всеукраїнській науково-практичній конференції “Природа в окупації – 10 років російської військової агресії проти довкілляЙ. Детальніше у статті на сайті агенції

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки опублікував 5 дайджестів з моніторингом російської пропаганди та дезінформації. Серед них - підсумковий матеріал про Третій міжнародний форум зі стратегічних комунікацій  KyivStratcom Forum 2024, дайджести про створення антипутінської інформаційної коаліції,  про міжнародні терористичні організації, що постійно відвідують москву, інші фактчекингові публікації

Цитованість матеріалів Укрінформу з 29 березня по 4 квітня (дані за результатами аналізу з використанням системи YouScan).

ТОП-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії:

  • BBC - Головком Сирський дав перше інтерв'ю. Що він розповів про фронт, Залужного і мобілізацію

    The Daily Mail - Kyiv's top general says Ukraine needs fewer troops than expected

  • Onet (Poland) - Zbliża się koniec amunicyjnego głodu. Ukraina szykuje swoje najlepsze działa

  • Infobae (Argentina) - Ucrania denuncia la llegada a Rusia de un vuelo desde Irán con componentes para producir drones

  • T-online (Germany) - Befehlshaber spricht von ukrainischen Fortschritten

Загальна кількість посилань за звітний період - 14 243 (попередній - 14 175)

Серед ексклюзивних інтерв’ю опублікованих на сайті Укрінформу у період з 29 березня по 4 квітня:

Сергій Кислиця, Постійний представник України при ООН: Кремль виписав гвалтівникам індульгенцію на насильство, але покарання буде невідворотним. Про роль Організації Об’єднаних Націй у протидії сексуальному насильству як зброї війни, яку російські агресори масово застосовують проти українського населення, щоб його упокорити та як на неї реагують на міжнародному рівні, зокрема в ООН.

Ілля Вітюк, начальник Департаменту кібербезпеки СБУ: Матеріали справи за фактом кібератаки на «Київстар» спрямують на розгляд МКС. Про допомогу союзників у кібервійні, структуру і специфіку російських хакерських угрупувань, які працюють у штаті спецслужб, про розслідування справи за фактом кібератаки на «Київстар»,ресурси Міноборони.

Василь Паламарчук, юрист, військовий і письменник: Тема мобілізації дискусійна лише для тих, хто сидить удома. Про те, як Василь готувався до широкомасштабного вторгнення, що його спонукає писати нині замальовки про військове життя та інше. 

Шурд Шурдсма, нідерландський політик, член Палати представників Нідерландів (2012–2023 рр.): Наша підтримка України має бути збільшена, а тиск на Росію – посилений. Про активну підтримку України та що слід робити задля перемоги України.

Оксана Линів, українська диригентка: У класичній музиці не працює політичний кенселінг. Про те, як сприймає на критику в Україні та сласну стратегію просування української музики у світі.

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період  —  близько 1,7 млн, переглядів — понад 3,4 млн, кількість взаємодій із сайтом — понад 8,5 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 769 новин. Редакція оперативної інформації випустила 474 новин (з них 30 - ексклюзиви), економічна редакція - 170 новин (8 - ексклюзиви), регіональна - 438. 

Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 860 (у середньому 123 новини щодоби). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 302 новини, 6 публікацій, 8 відео та 85 фото.  Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 523 673, охоплення — понад 9 млн. 

Фотокореспонденти Укрінформу з 29 березня по 4 квітня зробили 99 фоторепортажі, загалом опубліковано - 1 843 фотографії. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 1,2 тис. Станом на 4 квітня їх - 870 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 1,8 млн (попереднього тижня – 2,4 млн). Це, у середньому, - 250 тисяч щодоби (попереднього тижня - 340 тисяч щодоби). 

Топ-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

Гостем “Станції Краматорськ”  став “Курт”, снайпер-розвідник 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового походу. У інтерв’ю йшлося про те, як змінилася війна від початку й дотепер, якою є зброя українського виробництва, як військові комунікують і взаємодіють між собою та цивільними. 

Текстова версія - https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3848070-kurt-snajperrozvidnik-28-ombr-im-licariv-zimovogo-pohodu.html

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com