У Музеї історії України до річниці повномасштабного вторгнення відкрилася виставка «33/10»

Фото

У Національному музеї історії України відбулось відкриття виставки «33/10», яка присвячена річниці від дня початку героїчного опору українців російському агресору.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На виставці представлені матеріали, які ілюструють передумови та причини російської збройної агресії в новітній історії України: розподіл Чорноморського флоту, питання роззброєння України, економічного тиску та російських територіальних претензій до України.

Серед експонатів - доповіді та звернення українських моряків та офіцерів Чорноморського флоту про тиск з боку російського командування, нарукавні знаки першого командувача ВМС України Бориса Кожина, сувеніри, виготовлені із залишків демонтованої шахтної пускової установки стратегічних ракет в рамках ядерного роззброєння України, залишки ракети типу «Х», якою росіяни обстрілювали українську територію, кримськотатарський прапор, з яким 26 лютого 2014 року на підтримку єдності України виходив активіст Ерфан Кудусов.

Виставка “33/10” до 10-річчя спротиву російській агресії / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Виставка триватиме до кінця 2024 року.

Читайте також: У Києві відкрили виставку світлин «Майдан Січ. Так почалася війна»

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї історії міста Києва 22 лютого відкрили мультимедійну виставку «Голоси», де зібрані свідчення цивільних українців, які постраждали внаслідок російської агресії.