Україна зможе повернути додому мільйони українців, якщо матиме достатньо систем ППО - Зеленський

Фото, відео

Якщо Україна матиме достатньо систем ППО, вона зможе повернути додому мільйони українців.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

«Дехто заявляв, що немає ефективної оборони від російських ракет. А ми точно знаємо, що Patriot та деякі інші системи ППО можуть збивати будь-які російські ракети. І якщо буде достатньо систем ППО в Україні, ми зможемо повернути додому мільйони українців, наших людей», - сказав глава Української держави.

Читайте також: Росія, яка не поважає правила світової безпеки, має залишитися в минулому - Президент

Він подякував усім європейським країнам за їхнє добре ставлення до українських біженців.

Зеленський також висловив сподівання, що українські біженці повернуться попри все додому, а влада України зробить все можливе для цього.

«І, звісно, наша економіка зможе відновити незалежність від зовнішньої підтримки», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 60-та ювілейна Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

Читайте також: Україна похитнула міф Росії про те, що вона може захопити будь-яку країну за кілька днів - Зеленський

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.