Зеленська подякувала Німеччині, яка прихистила понад 200 тисяч українців

Дружина Президента України Олена Зеленська подякувала Німеччині, яка прихистила понад 200 тис. українців.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

“Вже понад 200 тисяч українських вимушених переселенців – у Німеччині. Це ніби ціле місто переїхало в іншу країну. Але зараз так безпечніше для наших людей. Дякуємо Німеччині за прихисток!”, - зауважила Зеленська.

Вона також опублікувала відеозвернення першої леді Федеральної Республіки Німеччина Ельке Бюденбендер. Перша леді ФРН нагадала, що восени вони з чоловіком відвідували заходи до роковин трагедії Бабиного Яру в Києві. Як заявила Бюденбендер, “хто б міг подумати, що жахіття повториться в Бучі, що будемо оплакувати Маріуполь. Що знову скажемо страшне слово “геноцид” – стосовно сучасних українців”.

“Люди в Німеччині також стривожені жахом, жорстокістю, нелюдяністю війни, яку Росія веде проти України. Я можу вас запевнити: ми твердо стоїмо на вашому боці!” – підкреслила Бюденбендер.

Як повідомляв Укрінформ, експерти в Німеччині ініціюють початок розслідування Генеральною прокуратурою ФРН злочинів російської армії в Україні з тим, аби можна було потім застосувати до винних німецьке законодавство.

Читайте також: Зеленська надала поради батькам, як заспокоїти дитину у стані стресу

3 квітня Президент Володимир Зеленський запросив колишніх канцлера Німеччини Ангелу Меркель та Президента Франції Ніколя Саркозі, які очолювали країни під час Бухарестського саміту НАТО 2008 року, відвідати Бучу і подивитися, до чого призвела політика поступок росії.

У відповідь Меркель зазначила, що вважає правильним своє рішення не приймати Україну до НАТО у 2008 році, незважаючи на критику з боку Зеленського. Водночас ексканцлер підтримала міжнародні зусилля щодо припинення повномасштабної російської війни проти України.

Фото: ОП