Росія почала евакуацію з усіх диппредставництв в Україні

Російське МЗС почало евакуацію персоналу з усіх диппредставництв РФ в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у ТК-каналі російське держінформагентство ТАСС.

"У всіх дипломатичних представництвах Росії в Україні почалася евакуація персоналу", - повідомив представник посольства в Києві.

МЗС Росії напередодні анонсувало евакуацію персоналу з України. Відомство пояснило це тим, що російські дипломати з 2014 року неодноразово ставали об'єктами агресивних дій.

Нагадаємо, у вівторок МЗС Росії оголосило, що найближчим часом евакуює персонал усіх своїх представництв з України.

Читайте також: Байден не зустрінеться з Путіним, якщо РФ не відведе війська від України – Білий дім

Раніше зовнішньополітичне відомство РФ неодноразово заявляло про скорочення кількості працівників у російських диппредставництвах в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

Водночас, він обвинуватив Україну в ескалації нинішньої ситуації в ОРДЛО. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка, за його словами, нібито діє на Донбасі агресивно. Пізніше президент РФ заявив, що РФ визнає псевдореспубліки ОРДЛО у межах Луганської та Донецької областей.

Читайте також: Гербст розповів, які з санкцій наносять справжнього удару економіці РФ

У вівторок Держдума і Рада Федерації Росії ратифікувала договори з маріонетковими утвореннями "Л/ДНР" про дружбу та взаємну допомогу, включаючи військову.

Також Рада Федерації одноголосно схвалила запит президента РФ Володимира Путіна щодо використання російських військових за кордоном.

Як відомо, президент США Джо Байден у вівторок оголосив рішення ввести перший пакет санкцій проти Росії. Також стало відомо, що глави МЗС країн ЄС узгодили новий пакет санкцій проти Росії.