Екскерівник відділу прокуратури Київщини отримав п'ять років за хабарництво - САП

Колишнього керівника відділу прокуратури Київської області за підбурювання до надання 130 тис. грн неправомірної вигоди службовій особі засудили до п'яти років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

“14 січня у Вищому антикорупційному суді оголошено обвинувальний вирок колишньому начальнику відділу прокуратури Київської області, якого у 2016 році викрито на підбурюванні до надання 130 тис. гривень неправомірної вигоди службовій особі, що займає відповідальне становище, та шахрайстві”, - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році начальник відділу прокуратури Київської області підбурив громадянина до надання 130 тис. грн хабаря прокурорам органів прокуратури Рівненської області. При цьому прокурор не мав наміру передавати гроші і привласнив 50 тис. грн, які були отримані ним у квітні та вересні 2016 року.

Читайте також: Посадовця Офісу генпрокурора спіймали на хабарництві - САП

У березні 2018 року за дисциплінарною скаргою заступника генерального прокурора – керівника САП кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вказаного прокурора звільнила з посади в органах прокуратури.

Суд зважив на докази, зібрані в ході досудового розслідування детективами НАБУ і прокурорами САП, та визнав колишнього прокурора винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Колишньому службовцю призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна. Крім того, його позбавлено класного чину юриста 1 класу.

Читайте також: Ексзаступнику глави Укргазвидобування дали п’ять років в’язниці за хабар прокурору

Також колегія суддів ВАКС частково задовольнила цивільний позов прокурора та зобов’язала засудженого сплатити 30 тис. грн.

Разом з тим, колишньому прокурору змінено запобіжний захід – суму застави до 1 млн 240 тис. грн, та покладено ряд процесуальних обов’язків, зокрема прибувати до суду за кожною вимогою, не відлучатися з Києва без дозволу суду, повідомляти суд про зміну місця проживання, здати на зберігання до Державної міграційної служби України паспорти для виїзду за кордон.

Обов’язки покладено до набрання вироком законної сили.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення в суді апеляційної інстанції.

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня Державне бюро розслідувань повідомило про підозри очільнику однієї з міжрайонних медико-соціальних експертних комісій Київської області та двом спільникам, які вимагали гроші за оформлення інвалідності у поранених на фронті бійців.