Кабмін схвалив концепцію «Президентського університету»

Кабінет Міністрів схвалив концепцію реалізації проєкту «Президентський університет».

Як передає Укрінформ, таке рішення було прийнято на засіданні уряду, повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

"Концепція передбачає досягнення таких стратегічних цілей: створення інноваційного університету згідно з концепцією «трикутника знань» для здобуття перспективної вищої освіти талановитою молоддю; забезпечення інноваційного бізнесу, наукових установ та державних органів молодими фахівцями найвищого рівня, запобігання відтоку молодих та перспективних українців за кордон; розвиток взірцевого університету, який створюватиме нові національні стандарти навчання та досліджень, освітнього простору та співпраці з науковою сферою та високотехнологічним бізнесом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Для Президентського університету хочуть відкрити 11 кампусів на ВДНГ у Києві

Зазначається, що проєкт «Президентський університет» має започаткувати взірцеву модель інноваційного освітньо-наукового хабу шляхом створення сучасного закладу завдяки концентрації найкращих матеріальних і людських ресурсів країни.

«Президентський університет ми бачимо як сучасний інноваційний освітній і науковий центр, діяльність якого спрямовується на впровадження ефективних освітніх стратегій для реалізації інтелектуального й творчого потенціалу громадян України. Місія університету в тому, щоб стати моделлю здійснення глибинних реформ у системі вищої освіти і науки України, інноваційним і науковим центром, який забезпечує підготовку високопрофесійних фахівців», – сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Читайте також: Шкарлет розповів, як набиратимуть студентів у Президентський університет

Як повідомлялося, Володимир Зеленський під час форуму "Україна 30. Освіта і наука" підписав указ про створення Президентського університету майбутнього, де готуватимуть фахівців за такими освітніми напрямами: інформаційні технології, кібербезпека, нанотехнології, космічні технології, біотехнології та наука про здоров'я, енергетика, глобалізація та міжнародні комунікації.

Згідно з концепцією, університет здійснюватиме підготовку за рівнями бакалавр, магістр, MBA, MBI, доктор філософії.

Університет планують побудувати до вересня 2023 року.