Вищий антикорупційний суд переніс розгляд справи «Трейд Коммодіті» на 18 березня

Вищий антикорупційний суд переніс розгляд справи щодо ймовірної розтрати 58 млн гривень держкоштів під закупівлі палива для Міноборони, одним з фігурантів якої є ексзаступник міністра оборони, на 18 березня.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

“У четвер, 4 березня, у Вищому антикорупційному суді відбулося чергове засідання у справі щодо ймовірної розтрати коштів під час закупівлі палива для потреб Міністерства оборони. Колегія суддів долучила та загалом дослідила 5 томів матеріалів, наданих стороною обвинувачення. Усього ж їх – понад 70. Наступне судове засідання у даному кримінальному провадженні відбудеться 18 березня о 14:00”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВАКС продовжить розгляд справи «Трейд Коммодіті» 18 лютого

У суді нагадали, що за версією сторони обвинувачення, у 2016 році під час закупівлі палива для потреб Міноборони за бюджетні кошти, замовник та постачальник уклали додаткові угоди за якими нібито збільшили ціну за одиницю паливно-мастильних матеріалів в середньому на 16% від початкової ціни. Унаслідок таких дій державі було завдано збитків на суму понад 58 млн грн, зазначається у повідомленні.

За інформацією ВАКС, у справі є 6 обвинувачених, серед них – колишній заступник міністра оборони.

Як повідомлялося, 8 жовтня 2019 року обвинувальний акт по справі було скеровано до ВАКС для розгляду по суті.

За даними ЗМІ, йдеться про одного із заступників ексміністра оборони Степана Полторака.