На базі садиби Даховських хочуть створити музей Історії українського війська

Верховна Рада ухвалила звернення до Кабінету міністрів щодо необхідності збереження ландшафтно-архітектурного комплексу "Садиба Даховських" та створення на його базі державного ландшафтно-паркового музею Історії українського війська.

За постанову №3581 проголосувало 335 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Комплекс «Садиба Даховських» перебуває на балансі Міністерства оборони України. На його базі пропонується створити єдиний в Україні державний ландшафтно-парковий музей Історії українського війська, забезпечити його ресурсами для повноцінного функціонування як цілісного військово-патріотичного комплексу.

З цією метою передбачається передати з балансу квартирно-експлуатаційного відділу м. Біла Церква Міністерства оборони державному ландшафтно-парковому музею Історії українського війська на праві оперативного управління 41 будівлю та земельну ділянку площею 88,8 га, які входять до складу «Садиби Даховських».

Читайте також: "Велике будівництво" має допомогти врятувати музей історії козацтва на Хортиці

Пропонується також передбачати при підготовці проєкту Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та в проєктах законів про Держбюджет на наступні роки видатки за цільовим призначенням Міністерству оборони для проведення робіт з реконструкції та облаштування комплексу «Садиба Даховських» з метою створення на його базі музею Історії українського війська та його фінансування.