СБУ розповіла про суд над співробітником, якого викрили журналісти

Справа щодо співробітника СБУ Дмитра Москаленка, який фігурує в матеріалах журналістського розслідування «Наші гроші» вже розглядається в суді, СБУ надавала повне сприяння Генпрокуратурі у цій справі, яка розслідувалась два роки.

Про це йдеться в заяві СБУ щодо оприлюдненої журналістами інформації.

«…Справа щодо співробітника Головного управління СБУ у Києві та області Дмитра Москаленка відкрита Генеральною прокуратурою за підозрою у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 4 ст.190 КПК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою)... На сьогодні цю справу вже розглядає суд», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ запобігла хакерським атакам на держоргани, задіяні у виборчому процесі

Як зазначається, у межах розпочатого ще у 2016 році кримінального провадження Москаленко був затриманий співробітниками підрозділу внутрішньої безпеки Служби спільно з Головною військовою прокуратурою. Відповідно до вимог законодавства 17 лютого 2017 року він був виведений у розпорядження на час досудового розслідування, під час якого СБУ надавала повне сприяння Генпрокуратурі у цій справі.

12 березня під час брифінгу в ЦВК Василь Грицак повідомив ЗМІ, що в СБУ є понад 100 кримінальних проваджень стосовно співробітників спецслужб. «У нас більше 100 кримінальних проваджень, які ми самі ініціювали по своїх же співробітниках, більшість з них – причетність до корупційних діянь і робота в інтересах спецслужб Російської Федерації», - повідомив очільник СБУ.