СБУ запобігла хакерським атакам на держоргани, задіяні у виборчому процесі

СБУ запобігла хакерським атакам на держоргани, задіяні у виборчому процесі

Укрінформ
Служба безпеки України запобігла спробам спецслужб РФ організувати хакерські атаки на державні установи, які задіяні у виборчому процесі.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Співробітники Служби безпеки України у межах виконання завдань із контррозвідувального забезпечення інтересів держави у сфері інформаційної безпеки попередили спроби спецслужб РФ організувати хакерські атаки на державні установи, які задіяні в підготовці до виборчого процесу та його проведенні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, оперативники спецслужби встановили, що куратори з Росії найняли хакера із Запоріжжя для розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу державних інформаційних ресурсів України.

Співробітники СБУ задокументували, що зловмисник був адміністратором закритого хакерського інтернет-форуму російського походження. Він підшукував виконавців серед активних учасників форуму, які за грошове винагородження розповсюджували шкідливе програмне забезпечення. Масове поширення здійснювалось через направлення цільових електронних повідомлень на адреси держустанов, а також уразливі ділянки інтернет-сайтів державних органів.

За висновками фахівців, такі комп’ютерні віруси застосовуються, насамперед, для блокування діяльності інформаційних ресурсів через підключення до держреєстрів України, що могло створити загрозу для роботи серверів і персональних комп’ютерів виборчих комісій.

Читайте також: За 2 роки СБУ виявила близько 500 атак на державні інформресурси - Грицак

Співробітники СБУ спільно з кіберполіцією провели обшуки за місцем проживання зловмисника, під час яких було виявлено комп’ютерну техніку з інстальованим програмним забезпеченням для створення та модифікації комп’ютерних вірусів. Також отримано майже десять зразків шкідливого програмного забезпечення, які були підготовлені для розповсюдження серед учасників закритого хакерського форуму.

У рамках розпочатого кримінального провадження комп’ютерне обладнання вилучено та направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-