За 2 роки СБУ виявила близько 500 атак на державні інформресурси - Грицак

За 2 роки СБУ виявила близько 500 атак на державні інформресурси - Грицак

Укрінформ
Фахівцями Служби безпеки України впродовж 2016-2018 років було виявлено близько 470 атак на державні інформаційні ресурси.

Про це у ефірі телеканалу "Україна" заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, Грицак повідомив, що «ми, виходячи із завдань СБУ, посилили контррозвідувальний режим всієї території України для того, щоб забезпечити, або на ранній стадії виявляти ознаки готування до вчинення злочинів, розслідування яких віднесено до компетенції СБУ».

«Тільки впродовж 2016-2018 років Службою безпеки було виявлено порядка 470 атак на державні інформаційні ресурси. На сьогодні вважаю, що система «Вибори» доволі стійка. Ми в принципі впевнені в своїх можливостях. У нас дуже добра взаємодія як з самою ЦВК, так і з кіберполіцією, тощо. Хочу зазначити, що буквально у останніх числах лютого цього року сервер ЦВК був підданий доволі потужній атаці, з якою ми в принципі дуже добре справилися», - сказав Грицак.

Читайте також: Спецслужби РФ планували атаки на храми та вбивства священиків УПЦ МП – Грицак

Він також повідомив, що в СБУ був створений ситуаційний центр кібернетичної безпеки, до створення якого долучилися і партнери з НАТО, «у нас працюють дуже хороші фахівці, і я переконаний, що ми справимося».

Другий важливий напрямок, за словами Грицака, відповідно до повноважень СБУ, це попередження вчинення терористичних актів.

«Я не хочу нікого лякати, звичайно, але ми бачимо цей бруд, який в першу чергу йде із-за порєбріка, і знову ж таки, у 2016-2018 роках СБУ було попереджено і припинено на стадії готування, на різних стадіях, 28 злочинів терористичного характеру, це один із наших пріоритетів. У нас дуже добра у цьому контексті взаємодія з ГПУ, і з Нацполіцією. Ми розробили пам’ятки, ми контактуємо з окружними комісіями, ми дійдемо і до дільничних комісій в рамках своєї компетенції», - наголосив Грицак.

Читайте також: Грицак заявляє, що Росія вдається до "релігійних" провокацій перед виборами

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

27 лютого у СБУ повідомили, що Служба безпеки України запобігла масштабній кібератаці на комп’ютерне обладнання, що забезпечує роботу офіційного сайту Центральної виборчої комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-