Денісова поговорила з російським омбудсменом про затримання архієпископа Климента

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова мала розмову з російським омбудсменом Тетяною Москальковою про затримання в окупованому Криму архієпископа Климента.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Переговорила з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Вона підтвердила, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент (Кущ) дійсно перебуває у Київському районному відділку поліції міста Сімферополя", - йдеться у дописі.

Денісова додала, що наразі розглядається рішення щодо складання протоколу стосовно владики, а також з‘ясовується, чи буде у цій справі суд.

"Я занепокоєна цим питанням, адже такі ж самі дії чинилися по відношенню до інших наших громадян, яких було затримано та ув‘язнено, а потім передано до СІЗО РФ та тимчасово окупованого Криму", - наголосила український омбудсмен.

Вона додала, що перебуває на зв'язку з адвокатом Миколою Полозовим, який зараз поряд з архієпископом Климентом: "Ми на зв’язку, слідкуємо за ситуацією разом та чекаємо на зважені рішення окупаційної влади".

Читайте також: На архієпископа Климента збираються скласти протокол про хуліганство - адвокат

Як повідомлялося, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент мав 3 березня виїхати до Ростова-на-Дону на зустріч з політв'язнем Павлом Грибом. Його затримали просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя і відвезли до Центрального райвідділу міліції.

Владика у коментарі BBC Україна зазначив, що його затримали, щоб допитати у справі про пограбування церкви у Сімферополі, де він служить.

Згодом стало відомо, що владику перевезли до Київського райвідділу поліції у Сімферополі для опитування за новою заявою - про те, що він нібито "нецензурно лаявся" на ринку центрального вокзалу Сімферополя.