Росія не надала інформації щодо українських моряків, яку вимагав ЄСПЛ

Керченська криза

Президент Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація порушила рішення Європейського суду з прав людини й не надала інформації про українських моряків, незаконно затриманих в Азовському морі.

Про це він розповів, виступаючи на програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський суд з прав людини прийняв рішення про надання негайної інформації (Росією щодо українських моряків - ред.), і сьогодні сплив останній термін, коли Росія мала надати цю інформацію. Відповідно до тієї інформації, якою я володію, Росія порушила рішення ЄСПЛ і жодної інформації не надала", - сказав Порошенко.

Читайте також: Росія у понеділок на вимогу ЄСПЛ має повідомити про захоплених на Азові моряків

У цьому контексті він наголосив на важливості об'єднання зусиль міжнародної спільноти для протидії російській агресії й звільнення українських моряків.

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Читайте також: Захисникам досі не повідомили, хто слідчий у справі захоплених Росією моряків

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.