Боротьба з корупцією — на третьому місці. Які реформи найпотрібніші

Опитування

63% респондентів вважають, що Україна найбільше потребує економічних реформ.

Такі результати опитування "Моніторинг електоральних настроїв українців" озвучив на прес-конференції заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запитували респондентів, які реформи на їхню думку є пріоритетними, то більшість, 63% говорять саме про пріоритет економічних реформ. Трохи менше, 43%, говорять про соціальні реформи, 37% — про антикорупційні реформи", — зазначив він.

За його словами, ще 16% серед найбільш пріоритетних бачать політичні реформи, а кожен десятий — гуманітарні та реформи у сфері безпеки.

Він додав, що за останні п'ять місяців дещо зросла актуальність соціальних реформ та зменшилася — антикорупційних.

Читайте також: Понад 60% українців єдині в тому, чого бракує країні найбільше

Опитування проводилося експертами Київського міжнародного інституту соціології, Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг" у період з 19 жовтня по 2 листопада 2018 року. Опитано 10 тисяч респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка вибірки становить не більше 1,0%.

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та регіон проживання.