Повітряні сили закликають бути готовими до ймовірних російських обстрілів на Великдень

Командування Повітряних сил закликає не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, адже ворог неодноразово нехтував правилами ведення війни, регулярно обстрілюючи цивільну інфраструктуру.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

«Ми маємо бути готовими до всього. Ворог неодноразово показував, що навіть під час так званих мирних домовленостей, він продовжував їх зривати і наносити удари, у тому числі, по цивільній інфраструктурі. Тому ми бачимо, як сьогодні ворог активно бʼє по Харкову, використовуючи керовані авіаційні бомби... Перед моїм включенням в ефір (ввечері 3 травня - ред.) в акваторії Чорного та Азовського морів було примірно 5 багатоцільових винищувачів, літаків Су-34, Су-35. Також зберігається досить велика присутність розвідувальних безпілотних апаратів, які ворог використовує, аби коригувати свої ракетні та бомбові удари», - розповів Євлаш.

Читайте також: СБУ закликає на Великдень обмежити відвідування масових заходів

Він наголосив, що командування Повітряних сил інформує про загрози у своїх месенджерах. А також вчергове закликав під час повітряної тривоги спускатися в укриття, якщо такої можливості немає - пам’ятати про правило двох стін.

Як повідомляв Укрінформ, рятувальники радять представникам українського духовенства напередодні Великодня підготуватися до ймовірного виникнення надзвичайних ситуацій, бо повномасштабна війна РФ проти України значно збільшує вірогідність виникнення цих НС. Національна поліція очікує, що на Великдень до храмів прийдуть більше 10 мільйонів вірян.