ГПУ завершила слідство щодо чотирьох екс-беркутівців

Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо чотирьох колишніх співробітників підрозділу міліції особливого призначення (ПМОП) “Беркут”.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

“У період з 09.10.2018 по 11.10.2018 завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно чотирьох колишніх співробітників ПМОП “Беркут”, які обгрунтовано підозрюються у вчиненні аналогічних злочинів. Підозрюваним та їх захисникам надано для ознайомлення матеріали, зібрані стороною обвинувачення”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ГПУ висунула Поклонській підозру в незаконному арешті Сенцова

Окремо зазначається, що 5 жовтня 2018 року за фактами незаконного затримання 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві учасника мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про його затримання, колишньому міліціонеру столичного полку “Беркут”, який є діючим співробітником поліції, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 ККУ, а саме: у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та співвиконавців цих та інших злочинів триває.