ГПУ висунула Поклонській підозру в незаконному арешті Сенцова

ГПУ висунула Поклонській підозру в незаконному арешті Сенцова

Укрінформ
Генпрокуратура повідомила колишньому так званому прокурору Республіки Крим Наталії Поклонській про підозру у незаконному позбавленні волі українського режисера Олега Сенцова та ще кількох громадян України, а також у створенні злочинної організації.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

"Генеральною прокуратурою України 10.10.2018 року складено повідомлення про підозру стосовно так званого прокурора Республіки Крим Н. Поклонської за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України та заступника голови Київського районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим Д. (Дениса - ред.) Діденка - за ч. 3 ст. 146 КК України", - зазначили у Генпрокуратурі.

Там також повідомили, що у кримінальному провадженні за фактами незаконного позбавлення волі громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирнія та Геннадія Афанасьєва зібрано докази, "достатні для повідомлення про підозру вказаним особам".

У повідомленні йдеться, що Поклонська організувала незаконне переслідування громадян України, які відстоювали суверенітет та територіальну цілісність України, особисто взяла участь у судовому засіданні та підтримала клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою Сенцову, Кольченку, Чирнію та Афанасьєву, а Діденко обрав ці запобіжні заходи.

Читайте також: Прокуратура АР Крим висунула Поклонській підозру у держзраді

У відомстві наголошують, що за нормами ч. 2 ст. 9 закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" будь-які органи, їхні посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їхня діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом.

Крім цього, за даними ГПУ, Поклонська та Діденко вчинили дії всупереч нормам міжнародного права, зокрема Статуту ООН і Декларації Генеральної асамблеї ООН.

У ГПУ зазначають, що продовжують у межах кримінальної справи відносно Поклонської і Діденка збирати докази для оголошення підозр всім іншим особам, причетним до незаконного позбавлення волі та катування громадян України на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомлялося, 10 червня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила Поклонській про підозру у державній зраді і порушенні звичаїв війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-