"Стоп Реванш - Медведчука під арешт": активісти прийшли до ГПУ

Фото

У Києві під стінами будівлі Генеральної прокуратури України на вулиці Різницькій проходить акція "Стоп Реванш: Медведчука під арешт!".

Участь в акції беруть близько 80 осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми прийшли з вимогою нарешті розслідувати діяльність таких людей, як Медведчук, вимагати конкретних кроків", - заявила народний депутат Ганна Гопко (позафракційна).

Активісти скандували: "Медведчука - під арешт". Деякі з активістів були у футболках із написами: "Стус чекає - Медведчук - під арешт" і роздавали листівки із відповідними написами.

Також активісти тримали плакати із написами: "Реванш не пройде", "Обличчя реваншу" і портретами Віктора Медведчука, Володимира Путіна, Рената Ахметова і Вадима Новинського.

Під час акції були виконані пісні на вірші Стуса, зокрема, "У полі синьому, як льон".

Мітингувальники також тримали в руках червоно-чорні та синьо-жовті прапори, і також жовті прапори із написами "Вільні люди".

Під час акції група народних депутатів пішла до генпрокурора Юрія Луценка озвучувати свої вимоги, зокрема - розслідувати діяльність лідера організації "Український вибір" Віктора Медведчука.

Акція "Стоп Реванш: Медведчук під арешт!"/ Фото Юлії Овсяннікової

Як повідомлялося, 4 вересня відзначається день пам'яті Василя Стуса. Український поет і дисидент помер у ніч на 4 вересня у таборі особливо суворого режиму в с. Кучино Чусовського району Пермської області. Він був засуджений у вересні 1980 року на 10 років примусових робіт і 5 років заслання.

Читайте також: Медведчук озвучив умову бойовиків і Росії щодо обміну полоненими

Медведчук був адвокатом Стуса. Згідно з архівними матеріалами, Медведчук підтримав обвинувачення і визнав вину свого підзахисного за нього самого. 

4 вересня у Верховній Раді представники фракцій "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт" закликали Генпрокуратуру та Службу безпеки провести розслідування щодо антиукраїнської діяльності Медведчука та "проросійських" телеканалів.