UA|TV має активніше протистояти російській пропаганді - Сюмар

Канал іномовлення UA|TV має якомога частіше наводити докази російської присутності на Сході, а також нагадувати про те, що в нашій державі відбувається не громадянська війна, а саме воєнний конфлікт.

Таку думку висловила голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Вікторія Сюмар на засіданні колегії Міністерства інформаційної політики України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли я дивлюся російські телеканали, розумію, що нав'язування дезінформації про те, що в Україні відбувається громадянська війна, опановує світ, як би нам не було сумно це визнавати", - сказала вона.

Сюмар нагадала про те, що в Україні створено UA|TV - це єдиний інформаційний цілодобовий телеканал іномовлення, який адресований широкій іноземній аудиторії і покликаний доносити усьому світові об'єктивну, актуальну та цікаву інформацію з України і про Україну.

"Я не буду втручатися у редакційну політику іномовлення, але мені здається, що докази російської присутності на Сході і того, що це не громадянська війна, а воєнний конфлікт, ми маємо доводити щогодини. В блоці це має постійно лунати, бо це одна з ключових задач сьогодні. Україна має показати себе та свій інтерес", - наголосила народний депутат.

Читайте також: У МІП розповіли, як просувають імідж України у світі

Вона закликала усіх активніше протистояти російській пропаганді і показати світові, що відбувається насправді. "Ми просто зобов'язані донести світу, що відбувається сьогодні в Україні і робити це треба максимально часто", - сказала Сюмар.

Канал UA|TV транслює новини щогодини п'ятьма мовами (українською, англійською, російською, арабською, кримськотатарською).UA|TV - це програми власного виробництва про сьогоднішні події в Україні, на Сході і в Криму, про хід економічних реформ, здобутки в науці і культурі, про знаменитих українців і відважних сучасників, про нашу історію, дивовижну природу і туристичні маршрути.