"Вбивчі Молоти": Рахункова палата перевірить підприємства Укроборонпрому

Рахункова палата перевірить низку підприємств "Укроборонпрому", серед яких і київський завод "Маяк" - виробник мінометів "Молот".

Про це Укрінформу повідомили в управлінні інформаційної політики Рахункової палати з посиланням на голову відомства Валерія Пацкана.

"Рахункова палата перевірить підприємства Укроборонпрому, серед яких і завод "Маяк", де виготовляють міномет "Молот", - йдеться у повідомленні.

"Рахункова палата найближчим часом перевірить київські заводи "Маяк", "Радар" і "Квант", які входить до державного концерну "Укроборонпром". Саме на "Маяку" виготовляються "вбивчі Молоти". Нещодавно на Рівненському полігоні під час навчань розірвався міномет "Молот" - троє військовослужбовців 128-ї бригади загинули, ще 9 поранені, у важкому стані. Загиблі - хлопці з Закарпаття", - нагадав голова Рахункової палати.

Читайте також: Вибух на полігоні: Порошенко тимчасово заборонив застосовувати міномети "Молот"

Пацкан висловив співчуття родинам загиблих.

"Ми не зможемо зменшити їхнє горе, але ми можемо і повинні  перевірити це підприємство та поінформувати суспільство про результати", - сказав він, пообіцявши особисто тримати це питання на контролі.

Як повідомили у відомстві, аудит, за який відповідальна член Рахункової палати Ірина Іванова, стосуватиметься ефективності використання та розпорядження майном державними підприємствами, що входять до складу Державного концерну "Укроборонпром", що має фінансові наслідки для державного бюджету.