Майже 200 українських медиків пройшли курс ВООЗ з надання екстреної допомоги

Близько 200 українських медиків пройшли курс із Basic Emergency Care (BEC).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Це міжнародний курс, призначений для медичних працівників, які пройшли клінічну підготовку і надають екстрену допомогу на госпітальному та догоспітальному етапах. Мета курсу – навчити медиків систематичного підходу до початкової оцінки та лікування пацієнтів у критичному стані", - зауважили у МОЗ.

За його даними, у період з лютого по травень 2024 року у медичних закладах вищої освіти Тернопільської, Львівської, Одеської, Вінницької, Полтавської областей і міста Києва відбулося 10 тренінгів BEC.

Медичні працівники під час курсу вчаться оцінювати стан пацієнта за допомогою системного підходу ABCDE, ідентифікувати та застосовувати ключові методи лікування й процедури у загрозливих для життя станах, визначати подальший маршрут пацієнта.

Читайте також: Навички допомоги ментальному здоров’ю за програмою ВООЗ опанували майже 100 тисяч медиків - Зеленська

Крім того, навчання передбачає створення в Україні групи місцевих тренерів BEC. Для цього за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я в країні працюють кілька міжнародних акредитованих тренерів, які допоможуть українським кандидатам виконати всі кроки, необхідні для досягнення статусу акредитованого майстер-тренера BEC.

Курс Basic Emergency Care створений Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Міжнародною федерацією невідкладної медицини.

Як повідомлялося, між українськими лікарнями та провідними світовими клініками підписані меморандуми про співпрацю.