Холодницький каже, що "справу Труханова" розслідують за 3-4 місяці

Детективи НАБУ обіцяють завершити розслідування кримінальної справи за фактом махінацій з купівлею Одеської мерією нерухомості колишнього заводу "Краян" вже за 3-4 місяці.

Про це повідомив на брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Детективи обіцяють закінчити розслідування цієї справи вже за 3-4 місяці", - сказав він.

За словами Холодницького, кримінальну справу порушено за фактом заволодіння коштів місцевого бюджету при купівлі приміщень колишнього заводу 2 листопада 2016 року. Приводом для розслідування стали як публікації у ЗМІ, так і напрацювання детективів.

Як повідомляв Укрінформ, міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали  зранку 14 лютого в аеропорту "Бориспіль" після повернення в Україну з Варшави.

Пізніше стало відомо, що в аеропорту "Бориспіль" також затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана, який прилетів із Ізраїлю.

Читайте також: Справа Труханова: шукають іще двох осіб, причетних до "одеських схем"

13 лютого детективами НАБУ було повідомлено про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову та трьом посадовцям Одеської міськради, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За версією НАБУ, усі ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси - у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.