Геращенко хоче, щоб нардепи компенсували пошкоджені мікрофони

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко виступає за компенсацію депутатами збитків при пошкодженні мікрофонів на пленарному засіданні 5 жовтня під час розгляду законопроектів щодо Донбасу.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу “112 Україна”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Депутати, я так розумію, можуть собі дозволити сплатити ці мікрофони, які вони зламали в Верховній Раді України, і нехай ці гроші заощаджені підуть на більш важливі речі. Якщо кожний буде дозволяти собі ставитися до державного майна як до свого і підходити в прямому ефірі відкочувати мікрофон, тому, що йому просто не хочеться, щоб продовжувалось засідання, то ми так далеко зайдемо”, - зазначила Геращенко.

Також вона підкреслила, що за Регламентом комітет Ради повинен розглянути і дії депутатів, що спричинили пошкодження мікрофонів, і запалювання димової шашки в сесійній залі в п’ятницю.

 Як повідомлялося, під час блокування президії парламенту 5 жовтня під час розгляду законопроекту про визнання Росії країною-агресором був зламаний мікрофон головуючої на тому засіданні Геращенко. Окрім того, був зламаний мікрофон в урядовій ложі під час виступу секретаря Ради національної безпеки й оборони Олександра Турчинова.

Читайте також: Ірина Луценко переконана, що США не затягуватимуть надання летальної зброї

У п’ятницю під час продовження розгляду цього законопроекту сталася бійка, а після цього присутні побачили дим і відчули їдкий запах. Позафракційний депутат Юрій Левченко заявив, що димова шашка була запалена ним.