Ірина Луценко переконана, що США не затягуватимуть надання летальної зброї

Ірина Луценко переконана, що США не затягуватимуть надання летальної зброї

Укрінформ
Ірина Луценко заявила, що президентські законопроекти щодо забезпечення державного суверенітету та продовження особливого порядку самоврядування на Донбасі сприятимуть можливому наданню Україні летальної оборонної зброї. 

П ро це Представник Президента у ВР заявила журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ці два закони дадуть можливість залучити в Україну летальну оборонну зброю. Ці закони дадуть нам можливість залучити мирну місію ООН, яка буде розміщена на всій території окупованої Донецької і Луганської області, яка буде розміщена на кордоні України і дасть можливість вивести всі іноземні війська, а ми знаємо, що це російські окупаційні війська", - сказала Луценко.

Вона додала, що ці документи також сприятимуть розмінуванню та роззброєнню окремих територій окупованого Донбасу та дозволять розпочати процес "примушення до миру".

Луценко також зауважила, що надзвичайно важливим є визнання Росії агресором і законопроекти вказують на те, що Україна обороняється.

"Це надзвичайно важливо, бо закону, який би стверджував, що Росія - агресор, у нас не було. Це дало нам можливість, відповідно до 51 статті Статуту ООН, вказати всьому світові і Росії, в тому числі, що ми самообороняємось, ми не вступаємо у війну і ні на кого не нападаємо, ми не оголошуємо війни, ми оброняємо суверенітет України", - сказала Луценко.

Представник Президента у Верховній Раді додала, що оскільки в ухваленому у першому читанні законопроекті N7163 визначено, що в Україні відбувається самооборона проти зовнішнього агресора Росії, то це доводить, що в Україні - не громадянська війна. 

Читайте також: Геращенко: Новий закон щодо Донбасу - зброя для продовження санкцій

"Це також означає, що перебування української армії увесь час в АТО є законним, означає, що ми даємо додаткові повноваження і важелі нашим керівникам держави, військово-цивільним адміністраціям... для того, щоб мирно політико-дипломатичним шляхом повернути Україну", - сказала Луценко. 

Вона додала, що не уповноважена говорити про терміни, коли США може надати Україні летальну зброю, але вона впевнена, що "така оборонна зброя буде надана і процес не будуть затягувати". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-