Україна і США здійснять спостережний політ над Росією та Білоруссю

Україна і США здійснять спостережний політ над територією Республіки Білорусь та Російської Федерації. Політ проведуть у рамках Договору з відкритого неба.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба Міністерства оборони Республіки Білорусь. 

"З 4 по 8 вересня у рамках Договору щодо відкритого неба планується проведення спостережного польоту місії США і України над територією групи держав-учасників Республіки Білорусь і Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, метою проведення спостережного польоту є контроль військової діяльності на території цих держав.

Читайте також: Запад-2017: Україна вже посилила контроль кордону на всіх напрямках

Як повідомлялося, на території Білорусі триває підготовка російсько-білоруських військових навчань "Запад-2017", їхня активна фаза проходитиме 14-20 вересня. 

У навчаннях будуть задіяні 10200 військовослужбовців: 7200 від Збройних сил Білорусі і близько 3000 - від Збройних сил РФ. Всього до участі в навчаннях планується залучити до 12700 військовослужбовців та до 680 одиниць бойової техніки.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що російсько-білоруські навчання "Запад-2017" становлять загрозу для України. Глава держави зазначив, що Україна буде відстежувати і моніторити, щоб уся техніка після навчань була виведена.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко зазначив, що Україна у зв'язку із навчаннями "Запад-2017" готується до різних сценаріїв.