Гройсман каже, що в Охматдиті невірно зрозуміли автономізацію

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що автономізація лікарняних закладів надасть їм можливість стати конкурентними.

Про це Прем'єр заявив під час прес-конференції після інспектування будівництва нового корпусу Охматдиту, відповідаючи на запитання журналістів щодо звернення лікарів цієї лікарні, які просять не перетворювати клініку у неприбуткове підприємство, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо фінансувати стіни лікарень чи якісну медичну послугу, яка надана пацієнту? Відповідь очевидна: отримав послугу - отримав кошти. Автономізація лікарняних закладів - це правильний крок, який дасть можливість лікарням стати конкурентними і якісними", - сказав він.

При цьому Гройсман припустив, що колектив Охматдиту написав звернення з проханням не перетворювати лікарню на неприбуткове підприємство, оскільки неправильно зрозумів зміни, які мають настати після автономізації.

Прем'єр вважає, що колектив лікарні змінить свою позицію після зустрічі з керівництвом Міністерства охорони здоров'я та новим директором Охматдиту, який був обраний в результаті конкурсу.

Гройсман також зазначив, що реформи в медицині, які нині проходить Україна, інші країни завершили ще 20 років тому, що дозволило їм вийти на якісно новий рівень надання медичних послуг та знизити рівень захворюваності та смертності.