НАБУ направило до суду справу помічниці судді Апеляційного суду Київщини

Досудове розслідування стосовно помічниці заступника голови Апеляційного суду Київської області, затриманої під час одержання хабара у розмірі 23 тис. дол. США, завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це інформує прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва 4 квітня поточного року", - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування детективи з`ясували, що обвинувачена ввела в оману громадянина щодо можливості ухвалення позитивного рішення в його інтересах колегією суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ за неправомірну вигоду у сумі 23 тис. доларів США (понад 627 тис. грн).

Вона отримала обумовлену суму 23 січня, після чого її затримали детективи Національного бюро «на гарячому» того ж дня.

Обвинуваченій було обрано запобіжний захід - домашній арешт.

Помічницю заступника голови Апеляційного суду Київської області підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України («закінчений замах на шахрайство, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великому розмірі»), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст.15, ч. 4 ст. 369 КК України («підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади»).